Γενικά


Εμφανίσεις: 6911

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

 

Αν η Ελλάδα είναι ένας μαγευτικός προορισμός πλούσιος σε μυθολογία, ιστορία, πολιτισμό, αλλά και μοναδικό φυσικό κάλλος, ίσως η Χίος συγκεντρώνει με εκπληκτική συνέπεια όλες αυτές τις «αρετές» σε ένα μέγεθος όμως που γίνεται προσιτό και οικείο στον επισκέπτη και τον κάνει να νιώθει από όπου κι αν ξεκίνησε να την επισκεφθεί «σαν στο σπίτι του». Με χωριά χτισμένα σε πεδιάδες ή σε βράχους, όλα πλημμυρισμένα από ευωδιές μαστίχας και καθαρό αέρα, η Χίος γίνεται ένας μοναδικός προορισμός και κατακτά μια σημαντική θέση στην καρδιά όσων την επισκέπτονται.

Σας καλωσορίζουμε φίλοι μου στο νησί μας και ελπίζουμε η προσπάθεια μας να σας προκαλέσει να επισκεφθείτε τη Χίο σύντομα.

Σας περιμένουμε...

 

Εντυπώσεις επισκεπτών για την Χίο...

Αν δεν έχεις πάει στη Χίο, πραγματικά το επίθετο "μυροβόλος" φαντάζει υπερβολή. Η πραγματικότητα δικαιώνει όμως και το επίθετο και όσα άλλα λέγονται για αυτό το νησί. Υπέροχες και διαφορετικές παραλίες, απίστευτα νεοκλασικά και αρχοντικά στον Κάμπο και τα Μεστά. Οι Χιώτες ξέρουν να περνούν καλά! Αλλά και η βόρεια Χίος είναι επιβλητική, με την Βολισσό και τον Ανάβατο, να φαντάζει ως ο Μυστράς του Αιγαίου.

Μαρία Κ.

Χίος... Όμορφο νησί, αρχοντικό, άγριο. Όμορφες διαδρομές, πρασινογάλαζα νερά, κρυστάλλινα, όμορφες παράλιες και η κάθε μια με την δική της ομορφιά. Πάσχα στη Χίο έχεις κάνει? Ανέβα στο Αίπος να δεις τον ρουκετοπόλεμο των δυο εκκλησιών, ένα έθιμο μοναδικό στην Ελλάδα. Θα σας μείνει αξέχαστο! Η Χίος είναι εκεί σας περιμένει δεν θα το μετανιώσετε, σε μένα έμειναν μερικά χρόνια ακόμα, ώσπου να πάω να ρίξω άγκυρα εκεί για πάντα…

Γιώργος Χ.

Χίος... Ένα όνειρο το οποίο κάποια στιγμή όλοι πρέπει να ζήσουμε. Σαγηνευτικά τοπία και υπέροχοι άνθρωποι σε έναν μαγευτικό συνδυασμό παράδοσης και αισθήσεων! Ραντεβού στη Χίο λοιπόν!

Γιώργος Μ.

H Χίος είναι το ωραιότερο νησί! Αρχοντική και φιλόξενη, ξεχωρίζει με την άγρια ομορφιά της, είναι ένα ευλογημένο μέρος και αυτό φαίνεται από το ότι η μαστίχα υπάρχει μόνο εκεί!

Κατερίνα Χ.

Το ωραιότερο νησί του Αιγαίου, όχι μόνο για διακοπές αλλά και για μόνιμη εγκατάσταση. Αν γνωρίσεις τους ντόπιους, σε κάνουν δικό τους άνθρωπο, είναι καλόκαρδοι, τίμιοι , εργατικοί, χορεύουν, διασκεδάζουν.

Monica F.

Designed By Michalis Simiakakis