Το μανταρίνι Χίου θεωρείται από τις καλύτερες ποικιλίες και μια εκ των πιο αρωματικών στον κόσμο.
Έχει σάρκα τρυφερή και γευστική ενώ ξεχωρίζει για το έντονο άρωμά του. Ακόμα και τα άγουρα μανταρίνια είναι ευωδιαστά. Μάλιστα, είναι τόσο έντονο το άρωμα που ξεχειλίζει από τους οπωρώνες με αποτέλεσμα το νησί να έχει γίνει γνωστό εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και ως «μυροβόλος» Χίος.
Το μανταρίνι Xίου καλλιεργείται στο νησί επί σειρά δεκαετιών. Τα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό
Το Μαστέλο® είναι το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στη Χίο αποκλειστικά από τον Κωνσταντίνο Τουμάζο από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκο πλήρες χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα.
Το μαλακό τυρί Μαστέλο® από αγελαδινό γάλα είναι ένα τυρί που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994, που ήταν η χρονιά ίδρυσης της επιχείρησης. Μέχρι τότε κανείς και ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη Μαστέλο® για να χαρακτηρίσει τα τυριά που φτιάχνονταν στη Χίο, είτε από τοπικούς
Το ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΚΟΥΓΙΟΥΛΗΣ είναι οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τη Χίο και δραστηριοποιείται με αυτήν την επωνυμία από το 1994. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορεία ζαχαρωδών προϊόντων, καφέ, ξηρών καρπών και ποτών. Η εμπειρία μας στην επεξεργασία του καφέ και των ξηρών καρπών ξεκινάει από την προηγούμενη γενιά και μετράει συνολικά πάνω από 50 χρόνια.
Ο ΜΑΣΤΙΧΟΚΑΦΕΣ σαν προϊόν προέκυψε μετά από μια ιδέα και μακροχρόνια
Από την δεκαετία του ’60 η οικογένεια Κεφάλα άρχισε να ασχολείται με την οινοποιία, όπου διατηρούσε μικρό παραδοσιακό πατητήρι στο χωριό Κουρούνια στην περιοχή της Αμανής στη Βορειοδυτική Χίο και παρήγαγε το γνωστό «Κουρουνιώτικο» ερυθρό γλυκό κρασί. Το 2004 ο Δημήτρης Κεφάλας ξεκινάει τη δημιουργία σύγχρονου οινοποιείου σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, που βρίσκεται στη θέση «Σχοινιές» στην περιοχή της Βολισσού. Το 2010 ο γιος του Παντελής Κεφάλας, που είναι η τρίτη γενιά οινοποιών, δημιουργεί
Η εταιρεία Παγωτά ΚΡΟΝΟΣ ιδρύθηκε το 1929 στην Χίο και δραστηριοποιείτε στο χώρο του παγωτού έχοντας ως βασικά συστατικά τις αγνές ντόπιες πρώτες ύλες. Σήμερα αποτελεί πλέον έναν απαραίτητο σταθμό για κάθε νέο επισκέπτη, καθώς και μία σταθερή αξία για τους κάτοικους του νησιού.
Η ιστορία της εταιρίας ξεκινά όταν τα δύο αδέλφια, Δημήτρης και Γεώργιος Θεοφανίδης, μετανάστες από την Τραπεζούντα στο Βατούμ της Γεωργίας, στα τέλη της δεκαετίας του ’20 έρχονται στην Αθήνα και ιδρύουν το