Γαρίδες με κουρκούτι και γλυκόξινη σάλτσα

Γαρίδες με κουρκούτι και γλυκόξινη σάλτσα


Εμφανίσεις: 1859

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

   ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

200γρ γαρίδες Νο2
    Χυμό από 2 πορτοκάλια
Ψωμί σε ψίχουλα
    Χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι - πιπέρι
    1 κουταλιά της σούπας Χιώτικο μέλι
Ελαιόλαδο
    1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
 
 
 
 

          ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

         - Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες.
         - Τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 3 λεπτά. 
         - Αλατοπιπερώνουμε και τις πανάρουμε στο κουρκούτι.
         - Βυθίζουμε τις γαρίδες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά. 
         - Σε ένα άλλο καυτό τηγάνι σοτάρουμε την πιπεριά και ρίχνουμε το μέλι Χίου.
         - Σβήνουμε με τον χυμό από το πορτοκάλι και το λάιμ και αφήνουμε την σάλτσα να γλασαριστεί για λίγα λεπτά.
 
          Η συνταγή είναι από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef του ξενοδοχείου Grecian Castle.
 
 
 

Designed By Michalis Simiakakis