Μανιτάρια σοτέ

Αμανίτες σοτέ


Εμφανίσεις: 3739

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

300γρ Αμανίτες (τοπικά μανιτάρια)
 
200γρ. λευκό κρασί Κτήμα Κεφάλα
 
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 
1 κ/σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
 
2 σκελίδες σκόρδο
 
50γρ. ελαιόλαδο
 

          ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

         - Καθαρίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια με ένα πανί ή ρολό κουζίνας αφού το έχουμε βρέξει ελάχιστα.
         - Τους αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ένα ταψί για μισή ώρα αφήνοντας αποστάσεις μεταξύ τους.
         - Τους κόβουμε προσεκτικά σε μεγάλα κομμάτια.
         - Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
         - Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τους αμανίτες σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
         -  Σβήνουμε με λευκό κρασί.
         - Αφαιρούμε τους αμανίτες από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι.
         - Τελειώνουμε το πιάτο ραντίζοντας το με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
 
          Η συνταγή είναι από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef του ξενοδοχείου Grecian Castle.
 
 

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

 

 

Designed By Michalis Simiakakis