
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ |
|
10 γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος | 1 σκελίδα σκόρδο |
3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες | 1 κ/γ ζάχαρη |
100γρ φέτα | 1 κ/γ μαραθόσπορο |
1 φλιτζάνι του καφέ Ούζο Στουπάκη | 2 κ/σ ελαιόλαδο |
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο | Αλάτι - πιπέρι |
4 φύλλα φρέσκο βασιλικό |
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Πλένουμε προσεκτικά τις γαρίδες, τις αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε τα κεφάλια τους. - Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε αργά τις γαρίδες με τα κεφάλια τους. - Προσθέτουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. - Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε για ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί και τα αφαιρούμε από τη φωτιά. - Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και τον μαραθόσπορο. - Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν οι ντομάτες και προσθέτουμε τις γαρίδες με τους χυμούς τους. - Προσθέτουμε τη φέτα και την αφήνουμε για 2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε για να μην διαλυθεί. - Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και λίγο ωμό ελαιόλαδο. Η συνταγή είναι από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef του ξενοδοχείου Grecian Castle.