Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας, φέτα και ούζο Χίου Στουπάκη


Εμφανίσεις: 2388

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  

10 γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
1 σκελίδα σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε
χοντρές φέτες
1 κ/γ ζάχαρη
100γρ φέτα
1 κ/γ μαραθόσπορο
1 φλιτζάνι του καφέ Ούζο Στουπάκη
2 κ/σ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 Αλάτι - πιπέρι
4 φύλλα φρέσκο βασιλικό
 

     ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

         - Πλένουμε προσεκτικά τις γαρίδες, τις αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε τα κεφάλια τους.
         - Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε αργά τις γαρίδες με τα κεφάλια τους. 
         - Προσθέτουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. 
         - Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε για ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί και τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
         - Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και τον μαραθόσπορο.
         - Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν οι ντομάτες και προσθέτουμε τις γαρίδες με τους χυμούς τους.
         - Προσθέτουμε τη φέτα και την αφήνουμε για 2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε για να μην διαλυθεί.
         - Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
 
          Η συνταγή είναι από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef του ξενοδοχείου Grecian Castle.
 
 
 

 

Designed By Michalis Simiakakis