Καλαμάρι γεμιστό με Μαστέλο Χίου

Καλαμάρι γεμιστό με μαλακό τυρί Μαστέλο®


Εμφανίσεις: 3847

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

2 φρέσκα καλαμάρια
(300γρ. το ένα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
200γρ. πλοκάμια
2 σκελίδες σκόρδο
250γρ. Μαστέλο®
 1 κ/σ μαϊντανός
100γρ λιαστή ντομάτα
 Αλάτι - πιπέρι
 
 
 
 

  ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  - Καθαρίζουμε προσεκτικά τα καλαμάρια αφαιρώντας τα πλοκάμια τους.
  - Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι. Τα σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  - Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένο υλικά, αλάτι, πιπέρι και αφού τα αφαιρέσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το Μαστέλο®. 
  - Ανακατεύουμε αργά τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα καλαμάρι.
    Αφού γεμίσει το κλείνουμε με μια ή δυο οδοντογλυφίδες. Περνάμε το καλαμάρι από σχαροτήγανο μέχρι να ροδίσει. 
    Για καλύτερα αποτελέσματα κλείνουμε τα καλαμάρια σε αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.
  - Κόβουμε σε μενταγιόν και σερβίρουμε.
         
 
   Η συνταγή είναι από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef του ξενοδοχείου Grecian Castle.
 
 
 

Designed By Michalis Simiakakis