
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ |
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ |
1 φρέσκο χταπόδι (2-2 1\2 κιλά) | 300γρ. πολτός ντομάτας |
500ml ζεστό νερό | 50γρ. πουρές σκόρδου |
2 φύλλα δάφνης | 100γρ. σάλτσα γούστερ |
200ml ξίδι λευκό | 400ml κρασί Μελανίτης Κτήματος Κεφάλα |
150ml ελαιόλαδο | |
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε βαθιά κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χταπόδι στο νερό με φύλλα δάφνης, το ξίδι και το ελαιόλαδο για μισή ώρα. - Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κρατάμε λίγο από το ζωμό. - Κόβουμε τα πλοκάμια στα δύο ή αν θέλουμε σε μικρότερα κομμάτια. Στο ζωμό προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας , τον πουρέ σκόρδου, την σάλτσα γούστερ και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα. - Τέλος προσθέτουμε το γλυκό κρασί και το χταπόδι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί. Η συνταγή είναι από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef του ξενοδοχείου Grecian Castle.