Γαστρονομία Χίος

Χταπόδι με κρασί Χίου


Εμφανίσεις: 2573

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

     ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 φρέσκο χταπόδι
(2-2 1\2 κιλά)               
      300γρ. πολτός ντομάτας
500ml ζεστό νερό
      50γρ. πουρές σκόρδου
2 φύλλα δάφνης
     100γρ. σάλτσα γούστερ
200ml ξίδι λευκό
     400ml κρασί Μελανίτης Κτήματος Κεφάλα
150ml ελαιόλαδο
 
   

            ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

          - Σε βαθιά κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χταπόδι στο νερό με φύλλα δάφνης,
          το ξίδι και το ελαιόλαδο για μισή ώρα.
          - Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κρατάμε λίγο από το ζωμό. 
          - Κόβουμε τα πλοκάμια στα δύο ή αν θέλουμε σε μικρότερα κομμάτια.
          Στο ζωμό προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας , τον πουρέ σκόρδου,
          την σάλτσα γούστερ και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα. 
          - Τέλος προσθέτουμε το γλυκό κρασί και το χταπόδι και αφήνουμε να
          σιγοβράσει για 25 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί.
       
          Η συνταγή είναι από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef του ξενοδοχείου Grecian Castle.
 
 
 
 

Designed By Michalis Simiakakis